Förlossningen

Jaha, då ska jag försöka få ner en berättelse om förlossningen:=)

Den 25/1 var vi på inskrivnings samtal på Huddinge sjukhus, detta pga att vändningsförsöket misslyckades och att jag nu var planerad för ks= kejsarsnitt.

Dagen D

Den 26/1 kl 06:15 så kom min mamma och hämtade mig och Johan för att köra oss upp till Huddinge sjukhus, vi skulle vara där kl 07:00, då jag skulle bli inlagd! Väl där så vart vi hänvisade till en sal, där vi och ett par till befann oss. Dom var nr 1 in på operation och vi var nr 2:=). Vi fick en barnmorska som hette Sanna som skulle vara med oss hela vägen, hon var den som satte kanylerna på mig(vilket misslyckades) många gånger.Men till slut satt allt där det skulle,och när klockan var 9:30 så rullades jag iväg till operation. NU först började jag bli nervös (hade inte varit det innan), och nu började tankarna snurra i huvudet.

Väl inne i salen så kunde dom inte börja innan dom hade ett blodgrupp team färdigt, för med tanke på hur mkt jag blödde under den förlossningen när vi förlorade pyret, så ville dom inte chansa. Men när allt var klart så fick jag först beödvnings sprutan och sedan la narkosläkaren spinal bedövningen, och när den var lagd så gick det väldigt fort. Dom hivade upp mig på operations bordet och satte upp skynken och grejer. Men innan dom hann börja så kändes det som om jag skulle spy, så då fick jag något insprutat i en kanyl och så gick illamåendet över:D.

Det var helt sjuk känsla att veta att man hade två ben som inte gick att röra*hihi*.. Efter en stund så frågade jag Johan om dom inte skulle börja nångång;) Då hade dom redan hållt på en stund och helt plötsligt så hör jag världens finaste skrik..Då var han ute, klockan var då 10.26! Så från det att dom la spinalen tills han var ute tog det ca 5-8 min. Jag fick titta på han lite snabbt innan dom gick in i andra rummet där Johan fick klippa till navelsträngen lite, sen kommer läkaren ut och berättar att han kommer få ligga på neonatal avdelningen ett tag för att han var lite slapp i andningen, men att han inte skulle åka iväg innan jag hade rullats ut till uppvaket.
Så när jag var ihopsydd och klar fick jag se han igen, och sen gick dom iväg med honom och Johan följde med.

Kl 13:45 så fick jag komma upp till BB och då kom dom in med honom direkt och la honom på mitt bröst:) Det var så underbart mysigt att äntligen få hålla i honom... Han mådde hur bra som helst, och började äta omgående! Johan sov kvar med oss första natten på BB.

Detta var väl i stora drag vad som hände under förlossningen. 2 Bilder från förlossningen, kanylerna på bilden var det som satt i en hand, såg lika dant ut på den andra:=)

           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0